EmmaKlara

EmmaKlara

.

.

Efter en våldtäkt

Den feminina energinPosted by Emma 2016-01-15 18:29:22

Det som kommer av en våldtäkt kan sitta i längre, i flera liv till och med... Men det går att rena sig helt och fullt från en sådan upplevelse det sitter i den personliga övertygelsen om det går eller inte går.

Vi påverkas och styrs mycket av allt det som finns i våra cellminnen, tills dess att vi inser det och själva kan välja att hela allt det inom oss, vi kan fortfarande känna av såren och smärtan från det vi varit med om, men väl medveten så har de inte längre makten att styra oss mer om, vi väljer att tro på det.

Vi är kraftfulla skapare av vår verklighet, långt mer än många av oss är redo att våga tro.
Våra egna övertygelser avgör vad som fungerar för oss, om vi tror att vi bär med oss spår från upplevelser vi varit med om kommer de att finnas där, om vi tror på att vi behöver göra någonting för att frigöra oss från dem, så behöver vi det, om vi tror att en viss sak skulle fungera bättre än någonting annat så fungerar det bättre än någonting annat, och om vi väljer att tro att det inte helt och fullt fungerar, så fungerar det inte helt och fullt.
Någonting som fungerar för någon, behöver inte fungera för någon annan, vi kan välja att tro att vi behöver göra saker för att frigöra oss, vi kan också välja att tro att det inte går att bli fri från spåren av de trauman vi upplevt, det är vårt eget val och Universum kommer att ge oss rätt oavsett vad vi väljer att tro.

Vi väljer alltid det som vi tror är den enklaste och bästa vägen för oss själva, och då kan det tyckas svårt att förstå att vi väljer en verklighet som inte är i överensstämmelse med den vi önskar att vara och hur vi önskar att må. Nyckeln är att identifiera sina övertygelser, ”vad är det i detta som jag upplever, som jag väljer att uppleva, som tjänar mig mer än det som jag egentligen vill uppleva och tro?” I dessa övertygelser finner vi svaret, varför vi väljer att må som vi gör, varför vi håller kvar upplevelserna av traumat, för på något sätt tjänar det oss. Kanske är det ett skydd, kanske handlar det om att vi är rädda för att bli utsatta för samma sak igen, kanske är vi rädda för att vara oss själva helt och fullt, eftersom vi kanske tror att vi kommer att bli ifrågasatta, kritiserade eller påhoppade om vi är oss själva fullt ut. Kanske har vi övertygelser som säger att om jag håller kvar vi dessa smärtsamma minnen så skyddar jag mig själv, eller har en ursäkt till att hålla mig och min kraft tillbaka. Att identifiera övertygelserna får dem att släppa taget om oss, om vi inte väljer att tro att det måste till någonting mer för att de ska släppa taget om oss förstås.

Av denna anledning kan andras övertygelser om vad som fungerar endast tjäna som inspiration för våra egna övertygelser, men att säga att det inte går att bli av med trauman från exempelvis en våldtäkt, är en övertygelse som vi väljer att tro på, och det är onödigt att investera i den, eftersom det är lättare att leva utan den tron.

  • Comments(0)//blogg.emmaklara.com/#post1